Att få vägledning på distans

Är du i behov av vägledning i livet? Kanske finns det ingen i din närhet som erbjuder detta, eller så har du svårt för att träffa människor genom fysiska möten. Oavsett hur läget ser ut för dig finns det bra hjälp att få ändå, det finns nämligen distanvägledning. Med distansvägledning innebär det att du får den hjälp och stöd du behöver via telefon, mejl eller video. Vilka fördelar finns det då med att ta emot vägledning på distans? Detta kommer vi titta närmare på i det här inlägget.

Det första som är en stor fördel med distansvägledning är att det är mycket smidigare och bekvämt. Det tar inte tid att resa till och från möten, och det innebär också att du kan ta emot vägledning när det passar dig. Det är inte alltid lätt att hitta tid i vardagen för att träffa en vägledare, särskilt om du har ett fullt schema. Med distansvägledning finns det ingen press på att hinna träffas, utan ni kan enkelt boka in en tid som passar er båda.

En annan stor fördel med distansvägledning är att du kan vara anonym. Det är inte alltid lätt att prata om personliga saker med någon man känner, och det finns många som inte vill dela med sig av sina problem för rädslan för att bli dömda eller inte få den hjälp de behöver. När du tar emot vägledning på distans vet ingen vem du är, och detta gör det enklare för dig att vara öppen och ärlig.

En tredje fördel med distansvägledning är att det finns fler vägledare att välja mellan. Även om det finns många bra vägledare i din närhet så kan det ibland vara svårt att hitta den som passar just dig och dina behov. Med distansvägledning finns det fler alternativ, och du kan enkelt hitta en vägledare som du känner dig bekväm med.